Hozzávalók 4 személyre: 80 g rizs (jázmin vagy basmati) 5 dl tej 8 dkg barna cukor 2 evőkanál mazsola 2 evőkanál növényi olaj vagy ghee 8 zöld kardamom magjai 4 evőkanál szeletelt mandula 4 evőkanál sós kesudió vagy pisztácia mozsárban durvára törve mandula és pisztácia a tetejére
Elkészítése:
A rizst a zsiradékon kb. 1 percig pirítsd, míg üveges lesz. Közben egy mozsárban törd össze a kardamomot és szedd ki a magokat, csak ezekre lesz szükség.
Add hozzá a tejet, a kardamom magokat, a mandulát és a kesut/pisztáciát, mazsolát, amit éppen használsz.
Forrás után mérsékeld a tüzet, és folyamatosan kevergetve addig főzd, míg a rizs teljesen megpuhul, magába szívja a tejet. Kb. 20-30 perc főzést jelent.
Ha az állaga már krémes, kapcsold le alatta a tüzet és keverd a cukrot.
Kicsit hagyd hűlni, majd oszd a desszertet 4 csinos üvegpohárba, vagy desszertes tálkába.
A tetejét aprított magvakkal díszítsd. Hidegen és melegen is kínálhatod.