Neschef

Neschef

Badam kheer

2020. december 13. - Bouhou

Hozzávalók 4 személyre:
80 g rizs (jázmin vagy basmati)
5 dl tej
8 dkg barna cukor
2 evőkanál mazsola
2 evőkanál növényi olaj vagy ghee
8 zöld kardamom magjai
4 evőkanál szeletelt mandula
4 evőkanál sós kesudió vagy pisztácia
mozsárban durvára törve
mandula és pisztácia a tetejére

Elkészítése:

  1. A rizst a zsiradékon kb. 1 percig pirítsd, míg üveges lesz.
    Közben egy mozsárban törd össze a kardamomot és szedd ki a magokat, csak ezekre lesz szükség.
  2. Add hozzá a tejet, a kardamom magokat, a mandulát és a kesut/pisztáciát, mazsolát, amit éppen használsz.
  3. Forrás után mérsékeld a tüzet, és folyamatosan kevergetve addig főzd, míg a rizs teljesen megpuhul, magába szívja a tejet. Kb. 20-30 perc főzést jelent.
  4. Ha az állaga már krémes, kapcsold le alatta a tüzet és keverd a cukrot.
  5. Kicsit hagyd hűlni, majd oszd a desszertet 4 csinos üvegpohárba, vagy desszertes tálkába.
  6. A tetejét aprított magvakkal díszítsd. Hidegen és melegen is kínálhatod.
süti beállítások módosítása