Neschef

Neschef

Eperkrémleves túrógombóccal

2017. augusztus 06. - Bouhou

Hozzávalók 4 személyre:

A gombócokhoz (19 gombóckához):

  • 200-250 g túró
  • 3,5 evőkanál búzadara
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1/2 tojás
  • citrom reszelt héja (vagy 3x meghúzom a reszelőn, nem kell sok bele!)
  1. A túrót villával összenyomkodom, elkeverem benne a búzadarát, a cukrot, a vaníliás cukrot.
  2. A tojást villával kicsit felverem, majd először a negyedét hozzáöntöm. Ha összeállt oké, ha nem még öntök kicsit hozzá. Elkeverem.
  3. Közben felteszek vizet forrni. A túróból kis gombócokat formázok és a forrásban lévő vízbe teszem. Ha feljött a tetejére még kb 1,5 perc és már lehet kivenni. Ekkor még kicsit puha lesz, de keményedni fog! 

A leveshez:

  • 400-450 g eper 
  • 2 dl habtejszín
  • Kb 3 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor/1 kk vanília aroma
  1. Az epret alaposan megmosom, kicsumázom stb…
  2. Felszeletelem és a turmixgépbe teszem. 
  3. Beleöntöm a habtejszínt, a porcukrot beleszórom. Bedurrantom és pár perc múlva kész! A habtejszín miatt sűrűbb állaga lesz, ezt lehet kis tejjel hígítani.
  4. A gombócokkal tálalom.

http://levendulalany.cafeblog.hu/2016/05/21/hideg-eperkremleves-turogomboccal/

süti beállítások módosítása