Neschef

Neschef

Túrósmarni

2020. december 13. - Bouhou

Hozzávalók 4 főre:

Tészta:

2 db tojás

250g túró

30g keményitő

1 rúd vanilia kikapart magja

10 ml rum

1 db citrom level és reszelt héje

csipet só

4 db tojásfehérje

200 g cukor

50 g vaj

 

Gyümölcsragu:

100 g eper

5 g vaj

150 g rebarbara

csipet fahéj

 

Elkészités:

A két tojással eldolgozzuk a masszáshoz szükséges anyagokat (túró, keményitő, vanilia, rum, citrom leve és héja, só), majd felverjük a tojásfehérjét, és hozzáadagoljuk a cukor egyharmadát. Amikor a hab kemény, a masszához keverjük, hogy fellazitsuk. A serpenyőben vajat hevitün és beleengedjük a masszát, majd 108 fokra előmelegitett sütőbe tesszük. 15 pecig sütjük. Kivesszük, és majdnem az összes maradék cukrot részórjuk a sült masszára. Egyik felét felhajtjuk, és alá is szórunk a cukorból, majd addig hevitjük, amig a cukor megbarnul. Át is forgathtjuk, mert úgyis tört darabokban tálaljuk. (ha van felső grillünk a sütőben, akkor a cukormáz ráégetése úgy is történhet)

 

Gyümölcsragu:

A feldarabolt epret serpenyőben kevés vajon felmelegtjuk. AMikor olvadóssá válik, beletsszük a darabokra vágott rebarbarát, megszórjuk fahéjjal, átkeverjük, és hagyjuk benne kihülni.

 

 

 

süti beállítások módosítása