Hozzávalók 4 főre:
Tészta:
2 db tojás
250g túró
30g keményitő
1 rúd vanilia kikapart magja
10 ml rum
1 db citrom level és reszelt héje
csipet só
4 db tojásfehérje
200 g cukor
50 g vaj
Gyümölcsragu:
100 g eper
5 g vaj
150 g rebarbara
csipet fahéj
Elkészités:
A két tojással eldolgozzuk a masszáshoz szükséges anyagokat (túró, keményitő, vanilia, rum, citrom leve és héja, só), majd felverjük a tojásfehérjét, és hozzáadagoljuk a cukor egyharmadát. Amikor a hab kemény, a masszához keverjük, hogy fellazitsuk. A serpenyőben vajat hevitün és beleengedjük a masszát, majd 108 fokra előmelegitett sütőbe tesszük. 15 pecig sütjük. Kivesszük, és majdnem az összes maradék cukrot részórjuk a sült masszára. Egyik felét felhajtjuk, és alá is szórunk a cukorból, majd addig hevitjük, amig a cukor megbarnul. Át is forgathtjuk, mert úgyis tört darabokban tálaljuk. (ha van felső grillünk a sütőben, akkor a cukormáz ráégetése úgy is történhet)
Gyümölcsragu:
A feldarabolt epret serpenyőben kevés vajon felmelegtjuk. AMikor olvadóssá válik, beletsszük a darabokra vágott rebarbarát, megszórjuk fahéjjal, átkeverjük, és hagyjuk benne kihülni.