Neschef

Neschef

Ricottás spenótos palacsinta

2020. december 13. - Bouhou

https://streetkitchen.hu/meguszos-kajak/ricottas-spenotos-palacsinta/

A palacsintatésztához

300 g liszt
2 db tojás
300 ml tej
1 tk só
2 ek olaj
500 ml víz

A töltelékhez

5 szelet bacon
4 gerezd fokhagyma
200 g friss bébispenót
só, bors
¼ db szerecsendió
500 g ricotta
30 g parmezán

A besamelhez

50 g liszt
50 g vaj
500 ml tej
só, bors
20 g parmezán

A tetejére

1 csomag mozzarella

 

A palacsintatészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd egy teflonserpenyőben megsütjük a palacsintákat. 

A töltelékhez nagyon apróra vágjuk a bacont, zsírjára pirítjuk, majd kiszedjük egy keverőtálba, és a visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott fokhagymát, rádobjuk a spenótot, és ha elfőtte a vizet, mehetnek rá a fűszerek. Ezután a ricottához öntjük és összekeverjük a parmezánnal. A palacsintába töltjük a ricottás tölteléket, háromszög alakúra hatjuk, és 4 kisebb sütőformába tesszük.

A besamelhez a vajon kicsit megfuttatjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, sűrű krémmé főzzük, fűszerezzük, belereszeljük a parmezánt, majd a palacsintára öntjük. Rátépkedjük a mozzarellát, és grillsütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a sajt, és kész.

süti beállítások módosítása