Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg gomba, csak a kalaprész, durvára aprítva
- 4 ek olívaolaj a gomba sütéséhez
- 1 dl szőlőmagolaj a bélszín sütéséhez
- 60 dkg marha bélszín
- dijoni mustár
- 1 csomag pármai sonka
- vajas tészta
- liszt
- 1 felvert tojássárgája
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
A gombát sóval-borssal robotgépben dolgozd pasztává. Kapard egy lábasba, és 4 evőkanálnyi olívaolajon, erős tűzön, folyamatosan kevergetve süsd 8-10 percig, amíg a gomba leve elfő. Tányéron szétterítve hűtsd.
Kb. 60 ml olívaolajat forrósíts fel egy serpenyőben. A marhahúst sózd, borsozd, és a forró serpenyőben süsd oldalanként 30 másodpercig. Ez arra elég, hogy a hús egy kis színt kapjon. Vedd ki a serpenyőből, és tedd egy tányérral hűlni, majd körös-körül kend be mustárral.
Egy műanyag fóliát fektess magad elé, és helyezd rá a pármai sonkát sorokban úgy, hogy kissé fedjék egymást. Kend rá egyenletesen a gombát, és fektesd rá középre a húst. A fóliát fogd meg a két szélén, és szorosan tekerd fel, úgy hogy a gomba és a szalonna teljesen körbevegye a húst. Szorosan tekerd be a két végét, és 20 percre tedd be a hűtőbe, így a hús jobban tartja a formáját.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd nagy, 2-3 mm vékony téglalappá. A húsról vedd le a fóliát, és fektesd a tészta közepére. A körülötte lévő tésztát kend meg tojással, és borítsd be vele a húst, a fölösleges tésztát vágd le.
A tésztába burkolt húst úgy fektesd a sütőlemezre, hogy a hajtás alulra kerüljön. Kedd meg felvert tojássárgájával és még 15 percre tedd be a hűtőbe.
A sütőt melegítsd elő 200 fokra (gázsütő 6-os fokozat)
A tésztát 1 cm-es távolságokra vagdosd be, és ismét kend meg tojással. Süsd 20 percig, majd mérsékeld a hőmérsékletet 180 fokra (4-es fokozat) és süsd további 15 percig. Szeletelés előtt pihentesd 10 percet. Kínálj mellé burgonyaköretet. Akkor jó, ha a közepe rózsaszín.