Hozzávalók 2 személyre:
- 40-50 dkg tisztított burgonya / édesburgonya, nagyon vékonyra felkarikázva
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál őrölt fehér bors
- frissen reszelt szerecsendió
- 1 gerezd fokhagyma finomra aprítva
- 1/2 teáskanál szárított kakukkfű
- 1/2 teáskanál szárított rozmaring
- 1 teáskanál csípős torma
- 1,5-2 dl sűrű, zsíros tejszín
- 1,5-2 dl tej
- vaj a sütőtálhoz
Elkészítése:
A tisztított, szeletelt burgonyát a tejszínes-fűszeres keverékben 10 perc alatt főzd puhára. Mikor felforrt, állítsd a tűzhelyet közepes lángra és onnantól mérd a 10 perc főzési időt.
Az egészet öntsd át egy kivajazott sütőtálba.
200 fokos sütőben, 25-30 perc alatt süsd készre. Amikor a teteje szépen megpirult, elkészültél.