Neschef

Neschef

Naan kenyér

2020. december 13. - Bouhou

Hozzávalók 12-16 darabhoz:

  • 260 g liszt
  • 1/2 teáskanál só
  • 2 evőkanál natúr joghurt
  • 2 evőkanál olaj
  • 10 g friss vagy 5 g szárított élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 120 ml langyos víz
  • Kb. 80 g vaj a kenéshez

Elkészítése:

  1. Futtasd fel az élesztőt a cukorral a langyos vízben. Közben keverd el a lisztet a sóval, majd add hozzá a jogurtot és az olajat is.
  2. 10 perc várakozás után öntsd hozzá az élesztős folyadékot. Alaposan keverd össze a robotgép tésztadagasztó karával. A tészta elég lágy lesz.
  3. Konyharuhával letakarva pihentesd legalább egy órát, míg a tészta szépen megkel.
  4. Borítsd a tésztát lisztezett deszkára, majd vágd 12-16 egyenlő darabba, és nyújtsd mindegyiket 10-15 cm-es átmérőjű, 2 mm vastag, ovális formára.
  5. Nagy lángon forrósíts fel egy serpenyőt, amit le is tudsz majd fedni.
  6. Ha tűzforró a serpenyő, tedd bele a kinyújtott kenyértésztát. 30-40 másodperc alatt megsül az egyik oldala (most még fedő nélkül).
    Ha az egyik oldala megsült, fordítsd meg a kenyeret a serpenyőben, kend meg olvasztott vajjal a tetejét, és tedd rá a fedőt!
  7. A második oldala 15-20 másodperc alatt elkészül. A naan akkor jó, ha foltos, mintha megégett volna.
süti beállítások módosítása