Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg darált hús (sertés és marha vegyesen)
só, frissen őrölt bors
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
3-4 evőkanál zsemlemorzsa
1 kis csokor rozmaring
1-1 csokor bazsalikom és petrezselyem
napraforgóolaj a hússütéshez
40 dkg spagetti
4-5 evőkanál olaj
1 citrom
A darált húst dolgozzuk össze sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, a tojással és a zsemlemorzsával, majd adjuk hozzá az apritott zöldfűszerek felét. Hagyjuk állni 20 percet, majd nedves kézzel formázzunk húsgombócokat a masszából. Forró olajban süssük őket pirosra.
Közben főzzük ki a tésztát lobogó sós vizben, szűrjük le, keverjük összes az olivaolajjal, majd a fél citrom kifacsart levével, a citrom reszelt héjával és az apritott zöldfűszerek maradékával izesitsük. Keverjük hozzá a kisült húsgombócokat.