Neschef

Neschef

Citromos-zöldfűszeres spagetti húsgombóccal

2018. július 14. - Bouhou

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg darált hús (sertés és marha vegyesen)

só, frissen őrölt bors

2 gerezd fokhagyma

1 tojás

3-4 evőkanál zsemlemorzsa

1 kis csokor rozmaring

1-1 csokor bazsalikom és petrezselyem

napraforgóolaj a hússütéshez

40 dkg spagetti

4-5 evőkanál olaj

1 citrom

A darált húst dolgozzuk össze sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, a tojással és a zsemlemorzsával, majd adjuk hozzá az apritott zöldfűszerek felét. Hagyjuk állni 20 percet, majd nedves kézzel formázzunk húsgombócokat a masszából. Forró olajban süssük őket pirosra.

Közben főzzük ki a tésztát lobogó sós vizben, szűrjük le, keverjük összes az olivaolajjal, majd a fél citrom kifacsart levével, a citrom reszelt héjával és az apritott zöldfűszerek maradékával izesitsük. Keverjük hozzá a kisült húsgombócokat.

süti beállítások módosítása