LIBAMAJ – A LA STEPHANE
Hozzavalok :
1 db libamaj (max. 600 gr.)
so, bors, szegfuszeg, fahej,
szerecsendio, tej, mez
Elozo este ki kell nyitni a majat, megkeresni a foeret, megfogni es vegig kihuzni, valamint kiszedni az idegeket is.
Forro tejben 2 evokanal mezet felolvasztunk, beletesszuk az osszes fuszert. Amikor a fuszeres tej kihult, egy kisebb talba tesszuk a majat, es raontjuk a kihult tejet ugy, hogy teljesen beboritsa. 24 oran keresztul hutobe tesszuk.
Utana kivesszuk a majat, papirtorlovel jo szarazra toroljuk. A majat egy kicsi jenai talba tesszuk, jol belenyomkodjuk (azert fontos, hogy kicsi legyen a jenai, hogy tomor, vaghato legyen a maj sutes utan), picit megsozzuk es megborsozzuk. A sutot elomelegitjuk (kb 150-180 fokra? nem tudom pontosan).
Vizet felforralunk, a jenaira fedot teszunk es a vizfurdobe allitjuk a jenait, a forro sutoben.
100 gram majankent kb 5 perc sutest kell szamolni, vagyis osszesen kb. 30-35 percet.
Ha beleszurunk egy hustut, nem szabad, hogy meg rozsaszinu legyen a belseje. Lekapcsoljuk a sutot, benne hagyjuk a majat kihulesig, majd hutobe tesszuk.