Neschef

Neschef

Friss saláta szarvasgombás vinaigrettel

2020. december 13. - Bouhou

Hozzávalók 2 személyre:

  • 5 dkg vegyes zöld saláta
  • 1/4 doboz articsókakonzerv
  • 1/2 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál magos mustár
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 3 evőkanál szarvasgombás olívaolaj
  • 1/4 citrom lereszelt héja
  • 2 teáskanál méz
  • reszelt sajt a tálaláshoz

Elkészítése:

A fokhagymát zúzd finomra mozsárban csipetnyi sóval és borssal. Keverd hozzá a mustárt, a balzsamecetet, az olajat, a citromhéjat, és a mézet.  Kóstold meg, ízesítsd még ha szükséges.

A megmosott, lecsöpögtetett salátaleveleket tedd egy salátás tálba, forgasd össze az öntettel. Az articsóka szíveket alaposan csöpögtesd le, vágd ketté.

Oszd két tányérra a salátát, és rendezd el a tetején az articsókát. Szórd meg reszelt sajttal, és már tálalhatsz is.

süti beállítások módosítása