Hozzávalók 2 személyre:
- 5 dkg vegyes zöld saláta
- 1/4 doboz articsókakonzerv
- 1/2 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
- 1 teáskanál magos mustár
- 1 evőkanál balzsamecet
- 3 evőkanál szarvasgombás olívaolaj
- 1/4 citrom lereszelt héja
- 2 teáskanál méz
- reszelt sajt a tálaláshoz
Elkészítése:
A fokhagymát zúzd finomra mozsárban csipetnyi sóval és borssal. Keverd hozzá a mustárt, a balzsamecetet, az olajat, a citromhéjat, és a mézet. Kóstold meg, ízesítsd még ha szükséges.
A megmosott, lecsöpögtetett salátaleveleket tedd egy salátás tálba, forgasd össze az öntettel. Az articsóka szíveket alaposan csöpögtesd le, vágd ketté.
Oszd két tányérra a salátát, és rendezd el a tetején az articsókát. Szórd meg reszelt sajttal, és már tálalhatsz is.