PULYKAMELL AMERIKAI TOLTELEKKEL
4 fore
Kb 1,5 kg pulykamell file egyben
2 tsp margarin
½ tsp chilipor es oregano
A toltelekhez:
1 cup hagyma, aprora vagva
½ cup celery, karikara vagva
2 cikk fokhagyma, osszenyomva
4 tbsp margarin
Kb 8 szelet feher kenyer, heja levagva, bele kockara vagva
1 doboz fekete (vagy zold) olivabogyo, szeletelve
¾ cup husleves le, kockabol
¼ cup tejszin
Fel csomag petrezselyem, aprora vagva
Kb ¼ tsp chilipor
Kb ¼ tsp bors
A sutot elomelegiteni 220C-ra
A csirkemell filere dorzsold ra a margarint, majd szord ra a chiliport es oreganot, tedd felre.
A toltelek:
A margarint tedd egy labasba, ebben dinszteld meg a hagymat a celery-vel es a fokhagymaval.
Keverd bele a kenyer kockakat, az olivakarikakat, a husleves-let, a tejszint, petrezselymet, chiliport es borsot. Jol keverd ossze.
Egy sutotalat kenjel ki margarinnal, erre halmozd a tolteleket, kezzel csinalj tomor kis kupacot belole. A toltelek tetejere helyezd a pulykamell fileket.
Elomelegitett sutoben sussed kb 1,5 oraig. (A elso oraban celszeru alufoliaval letakarni, hogy ne kapjon oda.)
Rroviditesek:
Ehhez a recepthez hasznald az amerikai cup/tsp mero-eszkozoket!
tsp = teaspoon
Tbsp = tablespoon