Neschef

Neschef

Datolyával töltött csirkemellfilé narancsos szósszal

2017. augusztus 30. - Bouhou

Datolyaval  toltott csirkemellfile narancsos szosszal

4 fore

 

4 db csirkemellfile (kb 120g fejenkent) – oldalukon bevagni, hogy tolthetok legyenek

So, vaj, esetleg keves liszt

 

Toltelek

1 dl       bouillon/alaple (esetleg kevesebb, annyi, hogy a datolyat eppen ellepje)

1 dl       feherbor (esetleg kevesebb, hogy a datolyat eppen ellepje)

1 db     bio narancs – zestet lereszelni

100g     datolya, mag nelkul – kis kockara vagva

1 db     csili paprika (piment rouge) – magokat kiszedni, picire felvagni

 

Szosz

1 db     kicsi hagyma (echalotte) – kis kockara vagva

1 dl      bouillon

1 dl      feherbor

A fenti bionarancsnak a kinyomott leve

1 dl      tejszin

Vaj, Cayenne bors, so

 

A toltelek elkeszitese

Egy kis labasban felforraljuk az alaplet a toltelek osszes hozzavalojaval. Utana kis tuzon kb 3-5 percig gyongyozve fozzuk. Ne fozd tul sokaig, ne legyes teljesen massza a datolya!  Utanaizesitjuk, majd hagyjuk kihulni.

 

A szosz elkeszitese

Egy masik kis labasban egy keves vajat melegitunk, a hagymat megdinszteljuk. Ha a toltelek keszitesenel nem fott el az osszes le, leszurjuk a datolyat, es a let hozzaadjuk a hagymahoz. Valoszinuleg nem elegendo igy a le, ezert hozzaadjuk a szosz hozzavaloit,(kiveve a tejszint), esetleg kevesebb bouillonnal es feherborral. Forraljuk fel, majd kis tuzon kb felere fozzuk. Leturmixoljuk, visszaontjuk a kis labasba es hozzaadjuk a tejszint. Ha kell, maizenaval suritjuk. Felforraljuk es utanaizesitjuk.

 

A tolteleket es szoszt elore is el lehet kesziteni.

 

A csirkemelleket megtoltjuk a datolya-masszaval, hustuvel osszefogjuk, esetleg liszttel megszorjuk.

A vajat megmelegitjuk egy serpenyoben, kozepese tuzon a csirkemelleket mindket oldalon kb 5-5 percig arany szinure sutjuk, kozben megsozzuk.

 

Bulgurral vagy couscous-szal idealis.

süti beállítások módosítása