Hozzávalók 2 személyre:
- 1 kis cékla
- 1 teáskanál növényi olaj vagy ghee
- 1/4 teáskanál mustármag
- 1/4 teáskanál szezámmag
- 2 curry levél
- 2 evőkanál görög joghurt
Elkészítése:
- A megtisztított, főtt céklát nagyon apró kockákra daraboljuk.
- Egy serpenyőben a zsiradékot felmelegítjük, a magokat és a curry leveleket rövid ideig pirítjuk. Amikor a mustármag elkezd pattogni, akkor jó. A curry leveleket távolítsuk el, és a fűszeres keveréket öntsük a céklára, végül keverjük hozzá a joghurtot is.
Spenótos raita
A raita az indiai gasztronómia egyik alapétele. Általában hűsítő szószként tálalják csípős ételek mellé.
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 teáskanál növényi olaj vagy ghee
- 1/2 gerezd fokhagyma
- 1/2 teáskanál római kömény
- 100 g bébi spenót
- 2 evőkanál krémes görög joghurt
- Csemege paprika
Elkészítése:
- Az olajban 1-2 percig kevergetve pirítjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a köménymagot és további 30 másodpercig együtt pirítjuk őket.
- Hozzáadjuk a spenótot és további 1-2 percig sütjük. Amikor a spenót fonnyadttá válik, lehúzzuk a tűzről. 5 perc hűlés után elkeverjük a joghurttal.