Neschef

Neschef

Céklás spenótos raita

2020. december 13. - Bouhou

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 kis cékla
  • 1 teáskanál növényi olaj vagy ghee
  • 1/4 teáskanál mustármag
  • 1/4 teáskanál szezámmag
  • 2  curry levél
  • 2 evőkanál görög joghurt

Elkészítése:

  1. A megtisztított, főtt céklát nagyon apró kockákra daraboljuk.
  2. Egy serpenyőben a zsiradékot felmelegítjük, a magokat és a curry leveleket rövid ideig pirítjuk. Amikor a mustármag elkezd pattogni, akkor jó. A curry leveleket távolítsuk el, és a fűszeres keveréket öntsük a céklára, végül keverjük hozzá a joghurtot is.

Spenótos raita

A raita az indiai gasztronómia egyik alapétele. Általában hűsítő szószként tálalják csípős ételek mellé.

Hozzávalók  2 személyre:

  • 1 teáskanál növényi olaj vagy ghee
  • 1/2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 teáskanál római kömény
  • 100 g bébi spenót
  • 2 evőkanál krémes görög joghurt
  • Csemege paprika

Elkészítése:

  1. Az olajban 1-2  percig kevergetve pirítjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a köménymagot és további 30 másodpercig együtt pirítjuk őket.
  2. Hozzáadjuk a spenótot és további 1-2 percig sütjük. Amikor a spenót fonnyadttá válik, lehúzzuk a tűzről. 5 perc hűlés után elkeverjük a joghurttal.
süti beállítások módosítása