Hozzávalók / 4 adag
1 bögre finomliszt (2,5 dl-es bögre)
0.7 dl meleg víz
1 ek napraforgó olaj
1 kávéskanál instant élesztő (sima élesztő is jó)
0.5 ek méz (helyette cukor)
1 kávéskanál só
1 kávéskanál fokhagymapor
Elkészítés
- Meleg vízből, mézből és az élesztőből kovászt készítünk.
- Ha a kovász kész, hozzáadjuk a lisztet, olajat, sót és a fokhagymaport.
- Először villával átdolgozzuk, majd a kezünkkel sima tésztává gyúrjuk.
- Kb. 5 percig hagyjuk kelni (lehet többet is).
- Három részre osztjuk, és kisodorjuk, széthúzzuk kör alakúra.
- Pici olajjal lekent pizzasütő tepsibe tesszük, majd ízlés szerint szósszal és tetszés szerinti feltéttel gazdagítjuk (mindenki, ahogy szereti)
- Forró sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
sütési hőfok: 190°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 26 cm
http://www.nosalty.hu/recept/gyors-bogres-pizzateszta