Neschef

Neschef

Túrógombóc

2017. augusztus 06. - Bouhou

HOZZÁVALÓK

  • 50 dkg túró
  • 3 db tojás
  • 2 dl búzadara
  • 2 evőkanál olaj
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • csipet só
  • porcukor
  • tejföl

ELKÉSZÍTÉS

    1. A tehéntúrót gondosan áttörjük, majd összegyúrjuk a tojásokkal és a búzadarával. Egy csipet sót adunk hozzá, és 3-4 órát hagyjuk állni, hogy megdagadjon a búzadara.
    2. Vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk belőle, majd sós vízben, kb. 5 perc alatt kifőzzük. (Ennyi elég neki, de nézzünk meg egyet kettévágva, hogy megfőtt-e.)
    3. A zsemlemorzsát aranybarnára pirítjuk az olajon, és beleforgatjuk a lecsepegtetett gombócokat. A tejfölhöz ízlés szerinti mennyiségű porcukrot keverünk, végül ezzel meglocsolva tálaljuk a gombócokat.

http://www.mindmegette.hu/klasszikus-turogomboc.recept?utm_source=www.toptalq.hu

süti beállítások módosítása