HOZZÁVALÓK
- 50 dkg túró
- 3 db tojás
- 2 dl búzadara
- 2 evőkanál olaj
- 10 dkg zsemlemorzsa
- csipet só
- porcukor
- tejföl
ELKÉSZÍTÉS
- A tehéntúrót gondosan áttörjük, majd összegyúrjuk a tojásokkal és a búzadarával. Egy csipet sót adunk hozzá, és 3-4 órát hagyjuk állni, hogy megdagadjon a búzadara.
- Vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk belőle, majd sós vízben, kb. 5 perc alatt kifőzzük. (Ennyi elég neki, de nézzünk meg egyet kettévágva, hogy megfőtt-e.)
- A zsemlemorzsát aranybarnára pirítjuk az olajon, és beleforgatjuk a lecsepegtetett gombócokat. A tejfölhöz ízlés szerinti mennyiségű porcukrot keverünk, végül ezzel meglocsolva tálaljuk a gombócokat.
http://www.mindmegette.hu/klasszikus-turogomboc.recept?utm_source=www.toptalq.hu