Neschef

Neschef

Skót tojás

2017. augusztus 29. - Bouhou

Skót tojás

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 50 dkg darált hús
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél kávéskanál só
  • 1 mokkáskanál frissen őrölt bors
  • 1 evőkanálnyi apróra vágott petrezselyem

A bundához és a sütéshez:

  • tojás és liszt
  • kukoricapehely (corn flakes)
  • olaj

Elkészítés: A tojásokat meleg vízbe tesszük néhány percre, majd forró vízbe átemeljük, pontosan 5 percig főzzük, majd jeges vízbe tesszük, ha kicsit hűlt, meghámozzuk, félretesszük.

A húsmasszához a darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk a lereszelt hagymát és fokhagymát, sót, borsot és a finomra vágott petrezselymet. Összedolgozzuk, majd a negyedéből gombócot formálunk, ebbe lukat készítünk, a tojást beletesszük, beburkoljuk. Így járunk el a többi tojással és a maradék húsmasszával is.

A bundázáshoz a tojásokból és a lisztből a palacsintatésztánál picit sűrűbb masszát keverünk, a húsgombócokat megforgatjuk benne, majd apróra tört corn flakesbe forgatjuk.

180 fokra melegített bő olajban 5–6 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivéve alaposan lecsepegtetjük, és azonnal tálaljuk salátával vagy tetszőleges körettel.

süti beállítások módosítása